[#EF13] I Choose Youtube Aerobic

Okay, thanks God, finally I can join BEC challenge again… Yayy for this…. **blowing confetti**

Talking about my favorite sport, off course it’s aerobics. Especially aerobics from youtube. Why? Because it’s very cheap! It only cost unlimited Wi-Fi subscription fee, and I can choose a lot of aerobics videos.

I’ve posted about it (in Indonesian) you can read here

Another reason why I choose at home aerobics, because I can remove my hijab. You know, it’s never easy, going to sports club, doing fitness activity with hijab on your head, and all those long clothes.

I think that’s all. I can’t make it longer anyway 😦 If you want to join English Friday weekly challenge, please go here.

Advertisements

[EF#6] Again, About Alter Ego

Just in case you haven’t read my previous post about “Alter Ego” in Indonesian, let me tell you, that I have to confess : I have more than an alter ego.

I could be very calm. In another time, you can see me as a very sharp-tounged mommy. While I’m in “a trance condition”, I could be the one that I myself can’t recognize “Who am I? Is it really @nurulrahma?”

IMG_0083 IMG_0084 IMG_0086

However, I should be grateful for having this plural egos. As a blogger/ freelance writer/ columnist, imaginations is very very important things. Life is never flat. Because I can see all the circumstances, with various point of views.

For example, when I go to a food court with my family, at weekends. Lot of people overthere. We want to be served as quick as possible. A little bit ‘chaos’ here and there. Some people yelled, “Where is my dish???” “What a very sloooow waiter?” “Come on!! I’m hungry and you guys still have not cook my meals yet?”

My egos will say:

As an angel wanna-be: “Oh my God. Please be patient, guys. Let the chef and waiters do their best. Don’t expect too much. Everybody’s going here for having fun, right? Please… calm down…

As a careless person: “None of my business!”

As a kepo (knowing every particular objects) person: “Ummm… by the way, why that guy intimidates the waiter? Is he that rich and powerfull enough? Or… he thinks he’s the (kind of) twitter-warrior, who can invite another guy to fight at GOR Istora Senayan? :p”

As a terrible and sharp-tounged-lady:  “What the f**ksss!! Do you think everybody will support you, hey bast**rd!! We don’t care whether you got your dish as quick as you wish or not, but heiiii, please bear in mind, that everybody’s seeking happiness right now!! And you just screw it up!”

As the “real ego” @nurulrahma: “Just count my blessings. I’m not that waiter. I’m not that mad customer. I can go here with my family, order a yummy meal, enjoy my weekends. I just feel free… **dancing ala Syahrini**

See?

Thanks to my “alter egos”. They drive me a little bit “crazy”, but I enjoy them so much. At some points, I can be cheerful and feel so sad at the same time. Maybe some people consider it as a anomaly, but I’m fine with that J

While joining BEC and writing this post, my egos always debate each other. Some said, “Come on, why you should join this blog club? There is no advantage for you! You work at a local foundation, it does’nt need the English skill at all! Besides, you no longer practice your English, and it’s impossible if you can beat those challenges!!”

But, finally, I can beat this ego. And my “angel wanna be” said, ”Just do it! No matter what, just develop your post and show it to the world! It always seems impossible until its done.”

Emak-emak Juga Kudu Sehat dan Bugar!

Menjadi sehat, bugar, punya bodi kekar ala-ala Agnesmo ((omaigaaat, kenapa doi??)) emang bukan perkara gampang. Kudu punya semangat, persistensi, dan tekad kuat membara biar tercapai itu semua. Tapiii… hey, nothing is impossible in this world. The word itself called I’m possible, eh? 🙂

Makdarit, maka dari itu, aku menantang diri sendiri buat ikutan Wellness Wednesday bareng dua blogger emak2 ketjeh (plus skill bahasa Inggris yang soo….awesomeee! bikin minder bin jiper laaah)  Scoops of Joy dan CuteCoconut.

Seyogyanya sih, pakai bahasa Inggris ya bu ibuk, apalah daya, otak eikeh udah kegerusss buat ikutan BEC-nya Dani and the gank ama yeah, you, know, mau sok-sokan ikut photo challenge getoh.

Supaya tidak terjadi kram-otak ((bleeeh)) postingan kali ini pakai bahasa Indonesia tercintah aja yaa… hehehe…

Ada beberapa prompt yang ditawarkan untuk episode 14-18 Januari. Hmm. Ketimbang cap-cip-cup milihin prompt mana, mending aku bahas atu-atu deh ya. Oke, let’s gooo..!

  1. Do you meditate? What do you think of meditation?

Apakah sholat termasuk meditasi? Jika iya, maka itu yang selama ini saya lakoni. Belum pernah ikutan yoga, dll sih. Tapi, berdasarkan otak cethek saya ini, meditasi itu sarana untuk “menenangkan jiwa” kan ya. Dalam sholat (yang dilakukan dengan baik dan benar sesuai syariat) kita dituntun untuk bisa mencapai what they called (sort of) meditation gitu deh. Karena kita berpasrah banget nget dan “berkomunikasi” dengan Sang Maha Segala. Beberapa gerakan dalam sholat juga beti-beti alias beda tipis ama yoga kan ya? Kayak posisi sujud dan ruku’. Itu dua posisi yang pasraaaah banget. Menandakan bahwa kita makhluk yang lemah, tak berdaya, dan kalo detik ini juga nyawa kita dicabut, maka… yuk dadah bubbye aja deh :))

  1. Inner peace, describe them

Hmm, Beraaat nih. Tau ndiri lah ya, dunia makin acakadut macem begindang… plus aneka tagihan itu loooo, kok ya nari2 di depan mata **kekepin bon-bon listrik, PDAM, dll**

Harga-harga makin melangit, Surabaya macetnya udah siap2 ngalahin Yakarta, gak punya kesempatan buat traveling murce, aaak… sutrisno bachiiirr! *stres detected*

Kalau kayak gini, saya jadi inget, quote “inner peace” yang ada di pilem Kungfu Panda. Yuk, dibaca sambil: Inhale… exhale…. inhale… exhalee….

master-shifu-quote-from-kung-fu-panda-2

  1. Share your healthy living goals

Berat Badan Turun sampai (paling tidak) ke angka 57 at the end of this semester!

Seminggu belakangan ini, saya flu beraaatss! Kayaknya ketularan temen kantor. Walhasil, saya ngedoprok aja di kasur, kirim tugas2 kantor dari rumah. Slogan “Ngantor pakai kolor” saya terapkan dengan maksimal, daan… enak bingits yak, ternyata? Isiiisss… suejuuuk gitu lo, ngantor pake kolor, hahahah.

Nah, gegara flu berat, ada blessing in disguise. Nafsu makan saya (tumben-tumbenan) drop sampe ke titik nadir. Gak nepsong makan apapun ituh! Breakfast and dinner kelewaaat mulu, daaan… timbanganku tercintah menunjukkan angka 65! (((Tadinya 69-70 gitu))  Muaaaach, muaachhh :)))

Etapiii kalo dipikir2, kasian banget ya eike, rela “membarter” kesehatan tubuh demi 4-5 kilo eliminasi berat tubuh? Padahal, timbangan turun belum tentu berkorelasi dengan sehat. Huuumppt. Jadi, pada intinya, aku pengin tetap Segar, Bugar, Sehat tralala trilili dengan makan makanan bergizi, ngurangin karbo, tetap workout dengan hepi. Daaan, bodi ala-ala Agnezmo ((oh, dia lagi, dia lagi, plis dweeeh)) hahahaha, nope. Pokoknya bodi dan jiwa yang sehat dan bugar bukan mimpi belaka!

  1. What’s your favorite workout song(s)?

Yuhuuuu kok tau bingits kalo aku suka nyanyik2 sambil workout sihh? Apa semua manusia di jagat bimasakti juga mengalami hal yang sama? Well, aku sukaaaaa banget ama ROAR-nya Katy Perry. Love, love, loveeee…!

  1. What’s inside your gym bag?

Aye kagak pernah nge-gym, mpoook… Dulu kalo lagi business-traveling (dibayarin kantor, ofkoorss) beberapa kali, masuk gym. Tapi yaaa… sekedar iseng2 nyobain treadmill, dll gitu, tanpa persiapan yang memadai.

It’s a WRAP…! Semoga dengan sharing ina-inu seputar Wellness Wednesday bisa bikin kita makin mantap jaya buat menjadi makhluk di muka bumi yang makin peduli kesehatan, kebugaran dll-nya. Kita juga ngerasa punya temen yang bisa saling menguatkan dan nyediain bahu buat bersandar kalau malesnya mulai kumat. Hap, hap, haaap… Semangaaattt… Salam olahraga…!

WWSidebar

 

This is What I Called “Serenity”

In response to The Daily Post’s weekly photo challenge: “Serenity.”

I have a special-relationship with beach. Especially Pacitan beaches, because my mom was born and raised in Pacitan.

CIMG6487

One of my favourite beach is Pidakan Beach. This less-crowded beach could be a “healing-theraphy-spot” for all of us, citizens of big city that always trapped in a “never-ending-business” every single day. Hear the wave…. Feel the breeze… I find my serenity here…

Pidakan is a Javanase phrase for “stepping up”. Maybe because we can find so many gravel here. It can be used for “feet theraphy”. A lot of people who came there believe, those gravels has significant impact for preventing our bodies and health.

CIMG6499

This is my serenity. What about you? What is your serenity?

I Dreamed A (Wildest) Dream

When was the last time I do something for the first time?

When was the last time I have the courage to DREAM?

I don’t know. Oh my… Suddenly I realize that for a loooong time, I only live my life in “auto-pilot” mode. Never put any design, moreover wildest dream on it. Poor me.

Until I found this video on youtube. Ladies and gentlemen, please welcome… Susan Boyle…!!

So many times we heard the adagium “Don’t Judge a Book by its Cover”. What did we do to Boyle? All of us—I’m quite sure about this—will underestimate her, because she’s too old, not pretty nor slim (sexy) enough and she has no “star quality” to become a pop-singer.

And, Boyle’s appearance in that talent show fired us! She nailed it! **agnezmo style, if you know what I mean** She also makes her wildest dream comes true :))

So, how about me?

After thinking and elaborating so many ideas, I still have the obsession to have a round the world trip, with my kiddo, Sidqi. Truly inspired by backpackology, a Javanese young mommy, who always spending quality time with traveling in a very unique way. Also, Miss Trinity that inspires me to travel a lot, more and more.

andersen-scotland

So here we are.

In my wildest dream, Sidqi and I will travel a lot… We become a “lonely-planet-ambassador”…. and some billboards having our pictures as their advertorial for international brands!

red red-2 red-3

Hellooo Miss Boyle

Have I dream as wild as you dream?